Advisage-Huidverzorging

Facial Renew Your Skin (glycolzuurpeeling)

Glycolzuur peeling;

Een glycolzuurpeeling is een behandeling met fruitzuren. Fruitzuren ook wel alpha hydroxy acids (AHA), worden gewonnen uit fruitzuren, vandaar de naam fruitzuren. Het wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, rodenbiet of druivenextract. Deze molecule is de meest doeltreffende om de cel activiteiten te stimuleren. De huid wordt gladder, grove poriën en huidkleurverschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Een ware oppepper voor de huid!

Werking:

Hydraterende werking: het zuur verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag(bovenste laag van de huid), zodat de huid in staat is, beter en meer vocht vast te houden.

Keratolitische werking: dit wil zeggen dat de bovenste huid lagen versneld afschilferen waardoor cel vernieuwing in de basale laag wordt gestimuleerd.

Exfolierende werking: dit betekent letterlijk het afstoten van de bovenste verhoornde huidcellen.

Anti- oxidante werking: dit wil zeggen dat het zuur een ontstekingsremmende werking heeft.

De fruitzuren zorgen ervoor dat de huid steviger, gladder en fijner is en frisser oogt.

 

Indicaties;

*Acne

*Vette huid

*Rosacea

*Oppervlakkige pigment vlekken

*Grove poriën

*Grauwe en vale huid

In de behandeling met een glycolzuur wordt eerst de huid gereinigd. Vervolgens kijken we of de huid comedonen(mee-eters), pustels(puistjes), en millia’s (gerstekorrels)vertoont. Deze zullen dan verwijderd worden. Hierna wordt het glycolzuur opgebracht. Dit kan een prikkelend, licht brandend of jeukend gevoel geven. Afhankelijk van huidbeeld, huidtype en huidindicatie wordt de tijdsduur van de peeling bepaald.( 1 a 2 min.). Vervolgens wordt de huid geneutraliseerd wat het gevoel op de huid direct wegneemt. Na de behandeling kan de huid enige roodheid en lichte zwelling vertonen, wat binnen 1 a 2 uur verdwijnt.

Na de behandeling

De eerste 24 tot 28 uur na de peeling kan de huid lichte irritatie vertonen en wat rood zien.

Bij schilfering dient men de huid met rust te laten, er niet aan te krabben en of pulken.

Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid geneest.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

Zon en zonnebank zijn af te raden tijdens een kuur of gedurende  10 dagen na behandeling.

Wij adviseren na de behandeling een zonneproduct met een bescherming van min. SPF 30 in de zomer maanden. In de zon arme maanden  een product met een bescherming van min. SPF 15!

Dit om de huid te beschermen tegen UV stralen die er altijd zijn en die pigment vlekken en versnelde huidveroudering in de hand werken.

Een kuur; (1 x in de week gedurende 4 weken) optimaliseert het uiteindelijke doel en resultaat bij evt. een acne huid, of een huid met pigment vlekken.

Houd men zich aan de richtlijnen en gebruiksadvies voor de producten voor thuisgebruik dan geven wij garantie op verbetering van uw huidprobleem, nooit 100% garantie op het uiteindelijke resultaat.